Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 καρέ αρνιού.
Πέτσα αρνιού (15Χ15 εκ.).
2 καρότα.
100 γρ. μανιτάρια.
50 γρ. σέλινο.
1 μικρό κρεμμύδι.
1 λίτρο κόκκινο κρασί.
1 κ.σ. μέλι.
1 κ.σ. σκόρδο και τριμμένο μαϊντανό.
300 γρ. ζωμός.
Λίγο δεντρολίβανο.
Αλάτι και πιπέρι.
Παρασκευή
Ανοίγουμε το καρέ αρνιού σε φύλλο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και απλώνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τα μανιτάρια και ένα καρότο κομμένο julienne.
Το τυλίγουμε σε ρολά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και το δένουμε με σπάγκο.
Το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι που καίει και το αφήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, που τα έχουμε κόψει σε τετραγωνάκια.
Τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, προσθέτουμε και το ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο κρασί, το μέλι και το δεντρολίβανο και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν σιρόπι (θα μείνει το μισό περίπου από την αρχική ποσότητα).
Το διατηρούμε ζεστό.
Όταν θα έχει βράσει το αρνί, περνάμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού από μια σίτα και το βάζουμε μέσα στο σιρόπι.
Κόβουμε την πέτσα αρνιού σε τέσσερα όμοια τετράγωνα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μέλι και το τσιγαρίζουμε, αφού τοποθετήσουμε πάνω τους ένα βάρος.
Παρουσίαση
Κόβουμε το ρολό αρνί φέτες, τοποθετούμε τα κομμάτια περιμετρικά σε κάθε πιάτο, ρίχνουμε τη σάλτσα και σφηνώνουμε κάθετα κάθε κομμάτι πέτσας σε κάθε πιάτο.