
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
250 ml νερό
225 γρ. ζάχαρη
6-8 κ.σ. λικέρ cointreau
4 μπανάνες κομμένες οε ροδέλες
1 μπολ με παγάκια και νερό
Παρασκευή
Προετοιμάζουμε το σιρόπι με νερό και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί καλά n ζάχαρη.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και χωρίς να ανακατέψουμε, παρακολουθούμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει και να παίρνει χρώμα.
Μόλις τα χρώμα γίνει γλυκό χρυσαφί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ (το οποίο έχουμε ήδη ζεστάνει).
Μεταφέρουμε το σιρόπι στο σκεύος φοντί και το κρατάμε με χαμηλή φλόγα.
Βουτάμε πρώτα τις μπανάνες και τκ καλύπτουμε με το σιρόπι καραμέλας και μετά τις βουτάμε στο μπολ με τα παγάκια, για να σκληρύνει n ζεστή καραμέλα.
Αν θέλουμε να σκληρύνουμε και το σιρόπι, το μαζεύουμε και το βουτάμε στα παγάκια.