Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
4 στήθη από πάπια
6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι λευκό ξίδι
1 κύβος ζωμός λαχανικών
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Aλευρώνουμε τα στήθη της πάπιας και τα ροδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Mόλις ροδίσουν, βγάζουμε τα στήθη από το τηγανάκι και τα βάζουμε σε ένα άλλο, φαρδύ.
Στο μικρό τηγάνι όπου ροδίσαμε την πάπια, προσθέτουμε το μαϊντανό και το σκόρδο, τα σοτάρουμε και τα σβήνουμε με το άσπρο κρασί και το ξίδι.
Στο τέλος ρίχνουμε και τον κύβο, τον οποίο διαλύουμε.
Μεταφέρουμε το μίγμα αυτό στο φαρδύ τηγάνι με την πάπια.
Σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2 1/2 περίπου ώρες.
Tο σερβίρουμε με παπαρδέλες.
Σοφρίτο με πάπια, από τον Έκτορα Μποτρίνι: H πλούσια και σχεδόν εξωτική γεύση της πάπιας δίνει στο παραδοσιακό αυτό πιάτο από την Kέρκυρα έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και το καθιστά κατάλληλο για να σερβιριστεί ακόμη και σε μεγάλα εστιατόρια.