Υλικά
360-400 γρ. κάστανα, βρασμένα σε αλατισμένο νερό και ξεφλουδισμένα Υλικά (για 4 άτομα)
1 κρεμμύδι
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
500 ml ζωμό λαχανικών (από κύβο)
15 γρ. γλυκόριζα
100 ml κρέμα γάλακτος
15 γρ. βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
Τα σοτάρετε στο βούτυρο για πέντε λεπτά, προσθέτετε το ζωμό και τα κάστανα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη σούπα για είκοσι λεπτά περίπου.
Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόριζα που έχετε τυλίξει σ ένα κομμάτι λεπτού υφάσματος.
Όταν η γλυκόριζα αρωματίσει καλά την κρέμα, αφαιρείτε το σακουλάκι της, ρίχνετε τη σούπα και την κρέμα στο μπλέντερ και αλέθετε για μερικά λεπτά.
Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Την ώρα του σερβιρίσματος ζεσταίνετε ξανά τη σούπα, χωρίς να την αφήσετε να πάρει βράση.
Tip
Γλυκόριζα θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα μπαχαρικών ή βοτάνων.
Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 5 μαύρες καραμέλες γλυκόριζας ή με μια φυσική βανίλια.