Υλικά
Υλικά
500 γρ. στήθη κοτόπουλου
1 1/2 φλιτζ. τσ. πικάντικο τσάτνεϊ μήλου (βλ. συνταγή)
Μαρινάδα
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό)
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ξερός βασιλικός
Πλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και σκεπάζουμε με αυτήν τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε βαθύ σκεύος.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα (ή 12 ώρες τουλάχιστον), γυρίζοντάς τα 2-3 φορές.
Τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε σχάρα, σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάδα.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε στα πιάτα 3-4 κουτ.
σούπας χλιαρό τσάτνεϊ μήλου (βλ.
συνταγή) και ακουμπάμε επάνω το κοτόπουλο.
Σημ.: Γίνεται και με ολόκληρο κοτόπουλο, σε κομμάτια, με φραγκόκοτα και με γαλοπούλα.