Υλικά
υλικά
600 γρ. κιμά γαλοπούλας
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι και μαντζουράνα
1 κ.γ. μαντζουράνα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ.σκόρδο λυωμένη
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
για τη σαλάτα:
2 φινόκιο
1 κ.σ. κάπαρη
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό
7-8 κλωνάρια ρόκας
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πλάθουμε 8-10 μικρά στρογγυλά μπιφτεκάκια.
Τα αφήνουμε να μείνουν στο ψυγείο γιά 30' τουλάχιστον.Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τα φινόκιο και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τις λαδώνουμε ελαφρά, αλατίζουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με αυλάκια, σε μέτρια φωτιά γιά 5'-6' από κάθε πλευρά.
Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την κάπαρη.
Τοποθετούμε σε πιατέλα τις φέτες του φινόκιο, βάζουμε από πάνω τη ρόκα χοντροκομμένη και περιχύνουμε με τη σάλτσα ελαιολάδου.Λαδώνουμε το ίδιο τηγάνι και μόλις κάψει ψήνουμε τα μπιφτέκια γιά 4' περίπου από κάθε πλευρά.Σερβίρουμε τα μπιφτέκια επάνω ή δίπλα στη σαλάτα.