Υλικά
υλικά
1 μεγάλο κουνέλι σε μερίδες
1 κ. φρέσκα δαμάσκηνα*
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
60ml μέλι
2 κ.σ. ξίδι
1/2 φλ.τσ. κρασί πορτό
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους, ακαθάριστα.
Σε φαρδειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού απ' όλες τις πλευρές.
Το κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι για 3', κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, τα δαμάσκηνα και το μέλι και σιγοψήνουμε περίπου 4'.
Ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε το πορτό και σιγοβράζουμε λίγο να μειωθεί στο μισό.
Τότε βάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κουνελιού και προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κουνέλι.
Βγάζουμε σε πιατέλα τα κομμάτια και βράζουμε λίγο ακόμα τη σάλτσα να πήξει.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κουνέλι, να ντυθεί με τη σάλτσα.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με μαϊντανό.*αντί για δαμάσκηνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλιες.