Υλικά
υλικά για 4 άτομα
1 φραγκόκοτα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
400 γρ. ξερά βερίκοκα
250 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ανάλατα
4 γαρύφαλλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. Μοσχάτο Ρίου
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Κόβουμε τα βερίκοκα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να μουλιάσουν στο κρασί για 1 ώρα ή περισσότερο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Σπάμε χοντρά τα φουντούκια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές σ.
βούτυρο μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα.
Το κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φραγκόκοτα.
Τη στεγνώνουμε με χαρτί.
Τη λαδώνουμε, την αλείφουμε με τη μουστάρδα και την αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα-έξω.
Βάζουμε το κρεμμύδι, τα μισά βερίκοκα και τα μισά φουντούκια στην κοιλιά της και την τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, που να τη χωράει σχεδόν ακριβώς.
Ρίχνουμε επάνω λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 40', περιχύνοντας την δυο φορές με το ζουμί της.
Κατόπιν, προσθέτουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα βερίκοκα και φουντούκια, την περιχύνουμε με το κρασί που μούλιασαν τα βερίκοκα και την ψήνουμε για 15' ακόμα.
Αφήνουμε να σταθεί 20΄πριν το σερβίρισμα.