Υλικά
300 γρ. λαζανάκι Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου* χωρισμένο στα δύο και χτυπημένο σε πάχος 1 εκ.
2 φλ. ντοματάκια τσέρι κομμένα στα δύο
1 μεγάλο ώριμο μάνγκο κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιαντρος ή μαϊντανός, φέτες λάιμ ή λεμόνι (αν θέλουμε)
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 σφηνάκι μπράντι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
2/3 φλ. φρέσκος χυμός λάιμ
½ φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κοφτό κύμινο
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το λαζανάκι al dente.
Tο σουρώνουμε καλά, το μεταφέρουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ χυμό λεμονιού.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο μπλέντερ το χυμό του λάιμ, το κόλιαντρο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το κύμινο και το καγιέν.
Δουλεύουμε 1 λεπτό να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ μαργαρίνη.
Μόλις λιώσει, βάζουμε μέσα το ένα μισό από το στήθος του κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το μπράντι και το γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Το μαγειρεύουμε άλλα 3 -4 λεπτά (κάνοντας μια κοψιά στο πιο χοντρό μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι, η σάρκα δεν πρέπει να είναι ροζ).
Επαναλαμβάνουμε και με το άλλο μισό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και κόβουμε το στήθος σε μπουκίτσες. Σε μια βαθουλή πιατέλα, ρίχνουμε το λαζανάκι, το κοτόπουλο, τις πιπεριές (πράσινη και κόκκινη), το κρεμμύδι, το αβοκάντο και το μάνγκο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με επιπλέον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και συνοδεύουμε με επιπλέον φρέσκο λάιμ ή λεμόνι.
Ταιριάζει με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι.*Μπορούμε θαυμάσια να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ψητό κοτόπουλο χωρίς την πέτσα αντί να το μαγειρέψουμε από την αρχή, ή να χρησιμοποιήσουμε βραστό κοτόπουλο ή ψητό που μας έχει μείνει από την προηγουμένη ημέρα.
Α.Τ.