Υλικά
1 κ. φύλλα από μαύρο λάχανοΥλικά
¾ φλ. ρύζι γλασέ
½ κ. κιμά
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 -3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. χυμός ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα φύλλα και τα στραγγίζουμε καλά.
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, τα κρεμμύδια το μαϊντανό, 2 -3 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Βάζουμε σε κάθε φύλλο λίγη από την γέμιση, κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε ρολό.
Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας τα κοτσάνια από τα φύλλα και αραδιάζουμε επάνω κυκλικά τους σαρμάδες σε στρώσεις.
Ανακατεύουμε την ντομάτα με 1 φλιτζάνι νερό, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κ.γ αλάτι και περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε μ ένα πιάτο κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρονται χλιαροί ή κρύοι.
Α.Τ.