Υλικά
1 ½ φλ. φούρνικο αλεύρι (καλαμποκίσιο αλεύρι φουρνισμένο)Υλικά
4 φλ. νερό
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. «Κολόθ τυρί» ή «Σουλουγούν ή κασέρι σε φέτες
Εκτέλεση
Διαλύουμε το αλεύρι στα 2 φλιτζάνια νερό.
Καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυλό του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν αρχίσει το μίγμα να κάνει κλωστές (τυροκλωστή) είναι έτοιμο.
Α.Τ.