Υλικά
500 γρ. ψιλοκομμένο αρνί ή κατσίκι χωρίς πέτσες και λίπη Υλικά
1 ½ κ. σπανάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι νυχάκι
300 γρ. φέτα τριμμένη με το πιρούνι
500 γρ. κατεψυγμένο χωριάτικο φύλλο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα μόνο με το νερό από το πλύσιμο και το αφήνουμε να πιει τα νερά του.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι και 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αρνί και τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε, κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αποσύρουμε από την εστία.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ.
και στρώνουμε τα 2/3 των φύλλων στον πάτο λαδώνοντάς τα ελαφρά ενδιάμεσα.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ελαφρά ενδιάμεσα.
Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε τετράγωνα, τη ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό και την πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 45 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C γυρίζουμε τον διακόπτη στη θέση που ψήνει μόνο από κάτω και ψήνουμε άλλα 15 -20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί 20 λεπτά πριν την κόψουμε.
Α.Τ.