Υλικά
6 μεγάλα αβγά Υλικά
250 γρ. φέτα
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (200 γρ. περίπου)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. κοφτή φρέσκια ρίγανη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Υπολογίζουμε 1 πρέζα αλάτι για κάθε δύο αβγά.
Χτυπάμε καλά τα αβγά με το αλάτι σε μπολ.
Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε να αναμιχθούν.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε καυτό νερό να φθάνει 1 εκ.
ύψος.
Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αβγών με τη φέτα, ανακατεύουμε μια φορά και αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τις άκρες του τηγανιού.
Περνάμε τη σπάτουλα κάτω από τα αβγά να χαλαρώσει η ομελέτα και γέρνουμε το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, ώστε να περάσει το ωμό αβγό από κάτω και να ψηθεί.
Γλιστράμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη μεριά.
Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
A.T.