Υλικά
1.300 γρ. φτερούγες κοτόπουλουΥλικά
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
150 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι χαραγμένο σταυρωτά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου.
Τις βράζουμε με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει μαζί με το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
Ανακατεύουμε σε μπολ την παρμεζάνα, τη σκόνη του σκόρδου και πιπέρι.
Αλευρώνουμε ελαφρά τις φτερούγες, τινάζουμε γρήγορα να φύγει το περισσό αλεύρι και τις περνάμε από το μείγμα της παρμεζάνας, πιέζοντας να κολλήσει.
Καίμε σε βαθύ τηγάνι άφθονο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις φτερούγες γυρίζοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα ή τις τηγανίζουμε σε φριτέζα σύμφωνα με το πρόγραμμα της συσκευής.
Βγάζουμε τις φτερούγες σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με φέτες λεμόνι ή με κέτσαπ και μουστάρδα.A.T.