Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι ή λαζάνιαΥλικά
1 μεγάλο αβοκάντο ή δύο μέτρια αβοκάντο
200 γρ. τελεμέ
250 γρ. φύλλα από σπανάκι
½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
½ φλ. ελαιόλαδο
¼ κ.γ τσίλι σος
1 κ.γ. χυμό λάιμ
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
1 λάιμ σε φέτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, κόβουμε τη σάρκα σε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με χυμό λάιμ.
Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε για 5 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό.
Το στραγγίζουμε και το περνάμε από παγωμένο νερό.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε, κρατάμε ½ φλ.
από το νερό που έβρασαν, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά, το σπανάκι και τον άνηθο σε σαλατιέρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε σέικερ μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών και χτυπάμε για 2 -3 λεπτά μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τα αρτύματα σύμφωνα με το γούστο μας.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις φέτες λάιμ.Α.Τ.