Follow us

Ανοιχτή πίτα με αχλάδια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια

Ανοιχτή πίτα με αχλάδια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια

Υλικά

Υλικά

6 φύλλα μπακλαβά ή 1 χωριάτικο φύλλο για πίτα ή 1 φύλλο κουρού

4 μεγάλα αχλάδια 

400 γρ. κατσικίσιο τυρί

½ φλ.γάλα

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 -4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 γερή πρέζα ξερό θυμάρι

1 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο

¾ φλ. φουντούκια

3 αβγά

Εκτέλεση

Αν το φύλλο που χρησιμοποιούμε είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να αποψυχθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καβουρδίζουμε ελαφρά και χοντροκοπανίζουμε τα φουντούκια.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε μπολ.

Θρυμματίζουμε με το πιρούνι το κατσικίσιο τυρί, το ανακατεύουμε με το γάλα και τα αβγά (χτυπημένα) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπολ με το προηγούμενο μείγμα.

Ρίχνουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο (αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα μπακλαβά τα λαδώνουμε και ανάμεσα) και απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα του τυριού.

Σκεπάζουμε με τις φέτες του αχλαδιού τοποθετώντας τη μία δίπλα στην άλλη κυκλικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και τη σερβίρουμε κομμένη σε τρίγωνα.A.T.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.