Υλικά
2 μεγάλα ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς το δέρμα Υλικά
200 ml ζωμός κοτόπουλου
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη από την άλμη της
Χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. παγωμένο βούτυρο σε κύβους
Αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει κάθε στήθος σε 4 οριζόντιες φέτες.
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά κάθε φέτα.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις μισές φέτες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις βγάζουμε και τις κρατάμε ζεστές.
Αδειάζουμε το λάδι του τηγανιού και το καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο, τηγανίζουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ζεστές με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες φέτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνουμε το σκόρδο.
Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την κάππαρη ξαλμυρισμένη, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε, ξύνοντας από τον πάτο τα υπολείμματα και βάζουμε ξανά στο τηγάνι τις φέτες του κοτόπουλου.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο στη σάλτσα για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά να ενωθεί με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε, με ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
A.T.Updated: 24/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 15/05/19