Υλικά
6 χτένια (scallops)Υλικά (για 2 άτομα)
1 αγγούρι
5 ραπανάκι
1 καλαμπόκι
1 πορτοκάλι
1 γκρέιπφρουτ
1 λεμόνι
1 κ.γ βασιλικό
1 κ.γ. πιπεριές τσίλι
1 κ.σ ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα από παντζάρια
Λίγα φύλλα από αντίδια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα χτένια: καθαρίζουμε τα χτένια πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και έπειτα τα ανοίγουμε προσεκτικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να μείνουν ζουμερά μέσα.Ετοιμάζουμε τη σαλάτα: καθαρίζουμε και βάζουμε το καλαμπόκι σε νερό που βράζει για 3 λεπτά Ξεχωρίζουμε τους σπόρους και το τοποθετούμε στο μπολ με το αγγούρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, τα φιλέτα από το λεμόνι, το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ Συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το τσίλι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα χτένια με τη δροσερή σαλάτα και τα φύλλα από τα παντζάρια και τα αντίδια.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "The Aficionados" στη Θεσσαλονίκη.