Υλικά
1 συσκευασία ζύμη κουρού
130 γρ. κατίκι Δομοκού ή ανάλογο τυρί
100 γρ. ανθότυρο
5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το κατίκι και το ανθότυρο.
Προσθέτουμε τα σύκα, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε με το πιρούνι.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψάκι (η πίτα αυτή βγαίνει πολύ λεπτή), στρώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια, τη ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου ½ ώρα.
Tip
Μπορούμε να τη φτιάξουμε και με χειροποίητο φύλλο, ένα πάνω και ένα κάτω, και να αντικαταστήσουμε το κατίκι με 1 φλιτζ. κίτρινα τυριά.