Υλικά
βούτυρο και αλεύρι για την ταρτιέρα
3 αυγά
50 cl γάλα
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
200 γρ. σαρδέλες του κουτιού σε σάλτσα ντομάτας
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, το αλεύρι και το τυρί.
Προσθέτουμε στο μείγμα τις σαρδέλες μαζί με τη σάλτσα τους, τον μαϊντανό και πιπέρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα. Αδειάζουμε ομοιόμορφα το μίγμα στη βάση της και ψήνουμε για 30', μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει.
Tip
Αντί για σαρδέλες, μπορείτε να βάλετε τόνο ή σκουμπρί σε σάλτσα ντομάτας, ενώ από αρώματα ό,τι σας βρίσκεται: ταιριάζουν ο ξερός και ο φρέσκος βασιλικός, το ξερό ή φρέσκο θυμάρι και η ρίγανη, η ματζουράνα, αλλά και ο ξερός δυόσμος.