Υλικά
¾ του πακέτου σπαγγέτι
500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα (ή στη μέση τα μικρότερα)
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 κλωναράκια θυμάρι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τα στραγγίξουμε.
Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Χωρίς να τα ανακατεύουμε συχνά, τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Δεν θέλουν πολύ μαγείρεμα, γύρω στα 10' αρκούν. Τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με όσο νερό συμπαρασύρεται.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τη γραβιέρα και μπόλικο πιπέρι.
Tip
Κανθαρέλες, μορίγιες, βασιλομανίταρα, όλα τα πολύτιμα μανιτάρια με την πλούσια γεύση κοστίζουν λιγότερο αποξηραμένα: 4-5 μουλιασμένα σε χλιαρό νερό, που θα το ρίξουμε στη σάλτσα, δίνουν ένταση και επιπλέον άρωμα στη μακαρονάδα.