Υλικά
1 συσκευασία ζύμη κουρού
1 κρόκο αβγού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
½ κιλό ζάχαρη
5 αβγά
1 κ.γλ. κανέλα
3 βανίλιες ή ½ κ.γλ. τριμμένη μαστίχα
¼ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το μίξερ χειρός όλα τα υλικά της γέμισης.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και απλώνουμε το ένα φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει από τα τοιχώματα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και γυρίζουμε σε κόθρο στις άκρες.
Ανακατεύουμε τον κρόκο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με πινέλο τον απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Tip
Το ίδιο νόστιμη είναι και με χειροποίητο φύλλο. Αν κόψετε τη ζύμη σε δισκάκια, φτιάχνετε τυροπιτάκια αντί για μεγάλη πίτα.