Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
Για τη γέμιση
500 γρ. σπασμένη φέτα
ελαιόλαδο μαζί με σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της ζύμης και τη μεταφέρουμε στον πάγκο για να τη ζυμώσουμε πιο άνετα.
Την πλάθουμε σε μπαλίτσα, τη βάζουμε σε λεκάνη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε μακριά από ρεύματα να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγουμε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι μας. Τα γεμίζουμε με φέτα, τα κλείνουμε, στερεώνουμε με πιρούνι τις ενώσεις και τα τρυπάμε, για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το πολύ λάδι.
Tip
Μπορούμε να κάνουμε μερικά σκέτα και να τα περιχύσουμε με μέλι. Οι Πόντιοι τα γεμίζουν και με λιωμένη βραστή πατάτα, ανακατεμένη με σοταρισμένο κρεμμύδι και λίγη ρίγανη.