Follow us

Ποντιακά Πισία

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΣΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση

500 γρ. σπασμένη φέτα

ελαιόλαδο μαζί με σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της ζύμης και τη μεταφέρουμε στον πάγκο για να τη ζυμώσουμε πιο άνετα.

Την πλάθουμε σε μπαλίτσα, τη βάζουμε σε λεκάνη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε μακριά από ρεύματα να φουσκώσει για 1 ώρα.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγουμε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι μας. Τα γεμίζουμε με φέτα, τα κλείνουμε, στερεώνουμε με πιρούνι τις ενώσεις και τα τρυπάμε, για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το πολύ λάδι.

Tip

Μπορούμε να κάνουμε μερικά σκέτα και να τα περιχύσουμε με μέλι. Οι Πόντιοι τα γεμίζουν και με λιωμένη βραστή πατάτα, ανακατεμένη με σοταρισμένο κρεμμύδι και λίγη ρίγανη.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.