Υλικά
90 γρ. φιλέτο λαβράκι
μείγμα από αλάτι και ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
χυμός και ξύσμα από 1/2 lime
χυμός από 1/4 λεμονιού
χυμός από 1/4 πορτοκαλιού
1/2 κ.σ. λάδι μαστίχας
Εκτέλεση
Αφού αφαιρέσεις το δέρμα, βάζεις το φιλέτο του ψαριού σε ένα μπολ, με τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Το αφήνεις εκεί για περίπου μία ώρα.
Προσθέτεις το μείγμα από ζάχαρη και αλάτι και στις δύο πλευρές.
Κόβεις το ψάρι είτε σε παραλληλόγραμμα μήκους περίπου 2 εκ. και πάχους 0,5 εκ., είτε σε πιο παχιά κυβάκια.
Το τοποθετείς στο πιάτο σερβιρίσματος και κατά σειρά του ρίχνεις το ελαιόλαδο, το τσίλι, το ξύσμα του lime, το σχοινόπρασο και το λάδι μαστίχας. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Για να αναβαθμίσεις το πιάτο σου μπορείς να προσθέσεις κάποια κομμάτια αυγοτάραχου και λίγο ξύσμα λεμονιού. Το μεν αυγοτάραχο δίνει επιπλέον νότες γεύσης και το δε ξύσμα λεμονιού πολυπλοκότητα στις οξύτητες. Μπορείς ακόμη να το πλαισιώσεις με ψιλοκομμένα λαχανικά.