Υλικά
500 γρ. φιλέτο ψαριού, χωρίς κόκαλα και πέτσα (σολομό, πέρκα)
1 ασπράδι
100 γρ. τριμμένο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
Για γεύση και άρωμα (προαιρετικά)
ψιλοκομμένο άνηθο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη)
Για το σερβίρισμα
ψωμάκια για burgers, ντομάτα, φέτες αγγουριού, μαρούλι και μαγιονέζα
Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τα στο πολυμίξερ μαζί με το ασπράδι, το τριμμένο ψωμί, αλατοπίπερο και ένα από τα προτεινόμενα υλικά για άρωμα και γεύση.
Πολτοποιήστε το μίγμα και αφήστε το για 1 ώρα σχεδόν στο ψυγείο.
Πλάστε τα burgers και ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα ή στον φούρνο στους 200ºCγια 10 λεπτά.
Σερβίρετε με τα ψωμάκια και με τα υλικά της προτίμησής σας.
Τip
Ανακατέψτε μαγιονέζα με χυμό λεμονιού ή λίγο horseradish, που ταιριάζει πολύ με τα ψάρια, και απολαύστε ένα εξαιρετικά νόστιμο και θρεπτικό burger.