Υλικά
750 γρ. σκληρή φέτα
250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 κιλό σκληρό αλεύρι
80 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
250 ml γάλα
250 ml νερό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αβγά
1½ φακελάκι ξερή μαγιά
1 ασπράδι χτυπημένο
Εκτέλεση
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα και το νερό με τα αβγά. Ρίξτε τα στο μείγμα με το αλεύρι, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε.
Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 50 x 60 εκ. Απλώστε στην επιφάνεια τη γραβιέρα και τη φέτα χοντροκομμένη, τυλίξτε σε ρολό και κόψτε το σε 6 φέτες.
Απλώστε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείψτε την επιφάνειά τους με το ασπράδι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.
Τip
Αυτά τα τυρόψωμα είναι απολαυστικά μόλις βγουν από τον φούρνο. Αν κρυώσουν, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε για 10 λεπτά στους 170ºC .