Υλικά
Υλικά για 4 αυγοφέτες
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 αυγά
125 ml γάλα
150 γρ. τυρί του τοστ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
Για τη συνοδευτική σαλάτα
ντομάτα, αγγουράκι και πιπεριά σε κυβάκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
βασιλικό φρέσκο ή ρίγανη
κυβάκια φέτας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη σαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το τυρί, μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα ενσωματώνουμε την κρέμα τυριού.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο. Βουτάμε κάθε φέτα στο μίγμα των αυγών και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές (2'-3' την κάθε πλευρά).
Σερβίρουμε τις αυγοφέτες σε μια πιατέλα και σε μπολ στο πλάι τη σαλάτα, με την οποία περιχύνουμε τις αυγοφέτες όταν τις τρώμε.
Tip
Σερβίρονται μέχρι και με μακαρόνια με κιμά που έχουν περισσέψει ή με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί, αλλά και με τηγανητό αυγό. Ονειρεμένες.