Follow us

Φιλετάκια Γαύρου με Λεμόνι και Μουστάρδα

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΓΑΥΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Υλικά

1 κιλό γαύρο

4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

300 ml λευκό κρασί

1 κ.σ. μουστάρδα

3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε, φιλετάρετε και ξεπλύνετε τον γαύρο.

Σοτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίξτε το κρασί και τη μουστάρδα και ανακατέψτε.

Κατεβάστε το σκεύος από την εστία και βάλτε μέσα στη σάλτσα προσεκτικά τα φιλετάκια του γαύρου.

Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τη ρίγανη και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 7'-8'.

Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Tip

Διαλέξτε ολόφρεσκο γαύρο και καθαρίστε τον από τα εντόσθια, για να μην πικρίσει όταν μαγειρευτεί.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.