Υλικά
1 πακέτο πένες
300 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού σε μικρούς κύβους
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. τριμμένες ώριμες ντομάτες
100 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίξτε τις ντομάτες, αλατίστε και βράστε τη σάλτσα για 10'.
Ρίξτε στη σάλτσα τα κομμάτια του σολομού, το τυρί κρέμα, τον βασιλικό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση άλλα 5'-6', μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός.
Ανακατέψτε με τις πένες και σερβίρετε.
Τip
Προσθέστε 1 σφηνάκι βότκα στη σάλτσα στο τέλος του μαγειρέματος, για πιο "μεθυστική" γεύση.