Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
4 φέτες ψωμί του τοστ
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 λεμόνια σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Φιλετάρετε τις σαρδέλες: Πιάστε με το ένα χέρι το σώμα της σαρδέλας και με το άλλο αφαιρέστε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά με τα εντόσθια.
Ξεπλύνετε τα φιλετάκια της σαρδέλας και μετά στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Τρίψτε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ανακατέψτε το με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τη ρίγανη.
Στρώστε σε ένα ταψί τις σαρδέλες με τη σειρά. Βάλτε ενδιάμεσα τις φέτες του λεμονιού, αλατίστε και πασπαλίστε με το μίγμα του ψωμιού και των αρωματικών.
Περιχύστε με το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'.
Τip
Μαγειρέψτε με τον ίδιο τρόπο και μεγαλύτερα ψάρια, προσαρμόζοντας τον χρόνο ψησίματος.