Υλικά
4 φιλέτα σολομού
500 γρ. σταμναγκάθι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
Για τη σάλτσα με horseradish
¼ φλιτζανιού μαγιονέζα light
¼ φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. σάλτσα horseradish
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
λίγη γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Βάλτε τα φιλέτα του σολομού σε ένα αντικολλητικό ταψί, αλατίστε τα και ψήστε τα στους 200°C για 12'.
Βράστε για 5' σε αλατισμένο νερό το σταμναγκάθι. Στραγγίξτε το και ανακατέψτε το με το ελαιόλαδο και τις 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το horseradish, τη 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και πασπαλίστε με λίγη πάπρικα.
Σερβίρετε τα φιλέτα του σολομού με τη σαλάτα από σταμναγκάθι και τη σάλτσα με horseradish.
Tip
Το horseradish είναι καυτερό ραπάνι. Θα το βρείτε στην αγορά σε βαζάκια, τριμμένο ή σε σάλτσα με μαγιονέζα. Ταιριάζει πολύ με ψητό κρέας και θαλασσινά.