Υλικά
500 γρ. χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και αλατοπιπερώστε τα. Σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά ρίξτε τα κομμάτια του κρέατος.
Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά, προσθέστε τα φύλλα του φασκόμηλου και σβήστε με το κρασί. Χαμηλώστε την ένταση και μαγειρέψτε το κρέας για 15'-20', μέχρι να μαλακώσει.
Λίγο πριν σερβίρετε, ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και πασπαλίστε με τον μαϊντανό.
Τip
Το φασκόμηλο ταιριάζει πολύ με το χοιρινό. Βάλτε μικρή ποσότητα, για να μην πικρίσει.