Υλικά
1 πακέτο πένες
6 βρασμένα αυγά
2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. κάππαρη
10 ελιές χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Αφήστε να κρυώσουν και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Ψιλοκόψτε την πιπεριά Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάππαρη και τις ελιές.
Βάλτε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατέψτε.
Προσθέστε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Βάλτε τη σαλάτα στο μπολ σερβιρίσματος και απλώστε από πάνω τα βρασμένα αυγά κομμένα σε φέτες. Γαρνίρετε με λίγες κορυφές από άνηθο.
Τip
Θα πρέπει να τη φτιάξετε λίγο πριν τη σερβίρετε, για να μη μαλακώσουν τα ζυμαρικά.