Υλικά
4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρο, συναγρίδα, πέρκα)
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
125 ml ελαιόλαδο
250 ml λευκό κρασί
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Αφήστε τα για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Βάλτε τα στη συνέχεια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ακουμπήστε επάνω τα φιλέτα του ψαριού. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα.
Μοιράστε τις φέτες της ντομάτας επάνω στο ψάρι, ρίξτε το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.
Συνοδέψτε με ανάμικτα φρέσκα σαλατικά ή με βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας.
Tip
Ιδανική συνταγή και για ψάρια όπως λαβράκια ή τσιπούρες.