Follow us

Κεφτεδάκια Ψαριού σε Γλυκόξινη Σάλτσα

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΨΑΡΙΟΥ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

500 γρ. φιλέτο ψαριού (πέρκα, τόνο ή σολομό)

1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 ασπράδι

1 κ.γλ. ξερό εστραγκόν

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο)

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι για κάθε χρήση για το πανάρισμα

ελαιόλαδο

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

200 ml χυμό ανανά

4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

4 κ.σ. κέτσαπ

4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τα στον πολυκόπτη μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ασπράδι, τον μαϊντανό, το εστραγκόν, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Πολτοποιήστε το μείγμα και αδειάστε το σε ένα μπολ.

Αλείψτε τα χέρια σας με λίγο λάδι και πλάστε τα κεφτεδάκια. Περάστε τα από το αλεύρι και βάλτε τα σε ένα ταψί. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Βάλτε στην κατσαρόλα τον χυμό ανανά, την κρέμα βαλσαμικού, την κέτσαπ, τη μαύρη ζάχαρη και τη σόγια σος.

Αφήστε το μείγμα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίξτε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό. Ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη γλυκόξινη σάλτσα.

Tip

Ωραίος τρόπος να μαγειρέψετε ψάρι για τα παιδιά.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.