Υλικά
500 γρ. φιλέτο ψαριού (πέρκα, τόνο ή σολομό)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ασπράδι
1 κ.γλ. ξερό εστραγκόν
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, βασιλικό, δυόσμο)
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για κάθε χρήση για το πανάρισμα
ελαιόλαδο
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
200 ml χυμό ανανά
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
4 κ.σ. κέτσαπ
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τα στον πολυκόπτη μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ασπράδι, τον μαϊντανό, το εστραγκόν, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Πολτοποιήστε το μείγμα και αδειάστε το σε ένα μπολ.
Αλείψτε τα χέρια σας με λίγο λάδι και πλάστε τα κεφτεδάκια. Περάστε τα από το αλεύρι και βάλτε τα σε ένα ταψί. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'.
Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Βάλτε στην κατσαρόλα τον χυμό ανανά, την κρέμα βαλσαμικού, την κέτσαπ, τη μαύρη ζάχαρη και τη σόγια σος.
Αφήστε το μείγμα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίξτε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό. Ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη γλυκόξινη σάλτσα.
Tip
Ωραίος τρόπος να μαγειρέψετε ψάρι για τα παιδιά.