Υλικά
500 γρ. κιμά από χοιρινό μπούτι
500 γρ. κιμά από μοσχαρίσιο κιλότο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 φέτες ψωμί
100 ml γάλα
2 κρόκους αυγών
½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
250 ml ζωμό κρέατος
100 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε το ψωμί στο γάλα. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βάλτε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μουσκεμένο ψωμί, τους κρόκους, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώστε και ζυμώστε το μείγμα.
Πλάστε τα κεφτεδάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο.
Πετάξτε το ελαιόλαδο αφού τα τηγανίσετε και στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τον ζωμό κρέατος και αφήστε τον να πάρει μια βράση.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύστε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Μπορείτε να δέσετε τη σάλτσα με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό.