Υλικά
1½ κιλό χοιρινή πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
5 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. μουστάρδα
500 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ 100 ml ελαιόλαδο με το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Περιχύστε τη χοιρινή πανσέτα με τη μαρινάδα και αφήστε τη στο ψυγείο για 4-5 ώρες το λιγότερο (12 ώρες αν έχετε χρόνο).
Βάλτε τα μετά σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180°C για 1½ ώρα.
Ξεσκεπάστε και ψήστε στο γκριλ για 10' ακόμα ή όσο χρειαστεί για να γκρατιναριστεί η επιφάνειά τους.
Αλατοπιπερώστε τα πανσετάκια αφού ψηθούν.
Τip
Ιδανική μαρινάδα και για ζουμερές τρυφερές χοιρινές μπριζόλες, που συνήθως στεγνώνουν στο ψήσιμο.