Υλικά
1 κιλό κρέας από χοιρινό λαιμό
2 ξερά κρεμμύδια
2 πιπεριές
πίτες για σουβλάκια, ντομάτα, μαϊντανό & κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Για τη μαρινάδα
300 ml λευκό κρασί
125 ml ελαιόλαδο
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. τριμμένο ξερό κόλιαντρο
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια για σουβλάκια. Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας, βάλτε μέσα το κρέας και αφήστε το στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
Κόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια (ανάλογα με τα κομμάτια του κρέατος), στραγγίξτε το κρέας και περάστε σε καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ κρέας και λαχανικά.
Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στον φούρνο στους 180°C για 50' (ή ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος).
Σερβίρετε σε πίτες, μαζί με φέτες ντομάτας, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.
Τip
Το ψαχνό από χοιρινό λαιμό ή σπάλα είναι ιδανικό για σουβλάκια.