Follow us

Μπακαλιάρος Ογκρατέν

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά

800 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου

2 μεγάλες πατάτες

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Για την μπεσαμέλ

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ.βούτυρο αγελάδος

¾ του λίτρου ζεστό γάλα

1 αυγό

1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά και λίγο παραπάνω για την κρούστα

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μαζί με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και τα φέρνουμε δυο βόλτες. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ταψάκι.
Σε δυνατή φωτιά, περνάμε το ψάρι από το τηγάνι και από τις δύο πλευρές.

Αλατίζουμε και το μεταφέρουμε κι αυτό στο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για την μπεσαμέλ, σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με πιρούνι με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.

Απλώνουμε και την μπεσαμέλ στο ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Προσθέτουμε βρασμένα όσα λαχανικά μας αρέσουν: κολοκυθάκι, καρότο, αρακά ή φινόκιο ωμό ψιλοκομμένο.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.