Follow us

Κροκέτες Μπακαλιάρου με Αγιολί

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΑΓΙΟΛΙ

Υλικά

300 γρ. μπακαλιάρο παστό ξαρμυρισμένο

300 ml γάλα

300 γρ. πατάτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κρόκους

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

λάδι για τηγάνισμα

Για την αγιολί

200 γρ. μαγιονέζα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. χυμό λάιμ

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεψαχνίστε τον μπακαλιάρο, μουσκέψτε το ψαχνό του στο γάλα για 2-3 ώρες και στραγγίξτε το.

Ψιλοκόψτε τις πατάτες, βάλτε τις μαζί με τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό και βράστε για 15'-20', μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Στραγγίξτε τα, πολτοποιήστε τα και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο τριμμένο ψωμί, για να δέσει το μείγμα. Τηγανίστε τις κροκέτες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την αγιολί και σερβίρετε μαζί με τις κροκέτες μπακαλιάρου.

Tip

Η αγιολί είναι σκορδάτη μαγιονέζα, κλασικό συνοδευτικό για θαλασσινά στη Νότια Γαλλία.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.