Υλικά
800 γρ. γαύρο
100 γρ. αλεύρι
200 ml μπίρα
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. κόλιαντρο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα δυόσμου
250 γρ. μαγιονέζα
4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
100 γρ. βρασμένο αρακά
χυμό από 1 λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ξεπλύνετε τον γαύρο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μπίρα με το αλεύρι, το κόλιαντρο και το κύμινο.
Περάστε τον γαύρο από τον χυλό και τηγανίστε τον σε καυτό λάδι.
Μόλις βγάλετε τον γαύρο από το τηγάνι, αλατοπιπερώστε και αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
Για τη σάλτσα δυόσμου, πολτοποιήστε στον πολυκόπτη τη μαγιονέζα, τον αρακά, τον δυόσμο, τον χυμό λάιμ και το σκόρδο.
Tip
Ιδανικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο.