Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
Για τη σάλτσα
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. Κόλιαντρο σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη σάλτσα πιπεριάς πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλατίζοντας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Καθαρίστε τις σαρδέλες και, αφού τις ξεπλύνετε, αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Κόψτε 4 φύλλα λαδόκολλας και μοιράστε τις σαρδέλες. Περιχύστε τις με τη σάλτσα πιπεριάς και ανακατέψτε. Μοιράστε τις φέτες λεμονιού στα πακέτα και κλείστε τα διπλώνοντας τις άκρες.
Βάλτε τα πακέτα στο ταψί και ψήστε στους 180°C για 15'. Μετά ανοίξτε τα, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Tip
Η αρωματική σάλτσα πιπεριάς σε αυτή τη συνταγή ισορροπεί τη λιπαρή γεύση της σαρδέλας.