Υλικά
1 κιλό φρέσκα μύδια με κέλυφος
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
2 κλωναράκια σέλερι
1 ώριμη ντομάτα
100 ml λευκό κρασί
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα μύδια, καθαρίστε τα εξωτερικά με ένα βουρτσάκι ή ένα μαχαίρι, τραβήξτε το γένι τους και πετάξτε όσα είναι ανοιχτά.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και τρίψτε την ντομάτα.
Κόψτε 4 φύλλα λαδόκολλας και μοιράστε τα μύδια. Μοιράστε μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, την ντομάτα και το κρασί. Διπλώστε τις άκρες της λαδόκολλας για να σχηματίσετε τα πακέτα. Βάλτε τα σε ένα ταψί και αφήστε τα στους 180°C για 15'-20'.
Aνοίξτε μετά τα πακέτα, τρίψτε αρκετό πιπέρι, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Tip
Πετάξτε όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά το μαγείρεμα. Μην τα ψήσετε πολλή ώρα, γιατί η σάρκα τους μαζεύει και σκληραίνει.