Υλικά
800 γρ. φιλέτο από ψάρι μυλοκόπι
600 γρ. πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. κάππαρη
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε 4 μερίδες.
Βάλτε από μία μερίδα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, αλατοπιπερώστε, ραντίστε με ελαιόλαδο, περιχύστε με τη μισή ποσότητα από τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίστε με το σκόρδο.
Τυλίξτε τα πακέτα και ψήστε στους 180°C για 20'.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Βράστε τις για 20 λεπτά (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθός τους).
Στραγγίξτε τις, ραντίστε τις με ελαιόλαδο όσο είναι ζεστές και προσθέστε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τον μαϊντανό και την υπόλοιπη ποσότητα από τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρετε το ψάρι με την πατατοσαλάτα όσο είναι ζεστά.
Tip
Το μυλοκόπι έχει σφιχτή λευκή σάρκα και συνδυάζεται με πολλά υλικά. Ιδανικό για κατσαρόλα ή φούρνο, με σάλτσες και λαχανικά.