Follow us

Μυλοκόπι στο Χαρτί με Πατατοσαλάτα

ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

800 γρ. φιλέτο από ψάρι μυλοκόπι

600 γρ. πατάτες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

2 κ.σ. κάππαρη

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε 4 μερίδες.

Βάλτε από μία μερίδα σε ένα φύλλο λαδόκολλας, αλατοπιπερώστε, ραντίστε με ελαιόλαδο, περιχύστε με τη μισή ποσότητα από τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και πασπαλίστε με το σκόρδο.

Τυλίξτε τα πακέτα και ψήστε στους 180°C για 20'.

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.

Βράστε τις για 20 λεπτά (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθός τους).

Στραγγίξτε τις, ραντίστε τις με ελαιόλαδο όσο είναι ζεστές και προσθέστε το κρεμμύδι, την κάππαρη, τον μαϊντανό και την υπόλοιπη ποσότητα από τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρετε το ψάρι με την πατατοσαλάτα όσο είναι ζεστά.

Tip

Το μυλοκόπι έχει σφιχτή λευκή σάρκα και συνδυάζεται με πολλά υλικά. Ιδανικό για κατσαρόλα ή φούρνο, με σάλτσες και λαχανικά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.