Υλικά
4 λαβράκια
2 λεμόνια σε φέτες
αλάτι
ελαιόλαδο
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
4 βρασμένα παντζάρια
2 μήλα
2 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
τρυφερά φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε στην κοιλιά κάθε ψαριού 2-3 φέτες λεμονιού και από ένα κλωναράκι θυμάρι και δεντρολίβανο. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Τυλίξτε κάθε ένα ψάρι ξεχωριστά με λαδόκολλα.
Ψήστε τα στους 180°C για 25'.
Ετοιμάστε μια βινεγκρέτ με 100 ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλάτι. Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και περιχύστε τα με τη βινεγκρέτ.
Αφήστε τα να μαριναριστούν μέχρι να ψηθούν τα ψάρια.
Ετοιμάστε τη σαλάτα βάζοντας στη βάση τα παντζάρια με τα τρυφερά σαλατικά, μετά απλώστε τα μήλα και περιχύστε με τη βινεγκρέτ.
Όταν ψηθούν τα ψάρια, ανοίξτε προσεκτικά τα πακέτα και σερβίρετε.
Tip
Όπως και αν ψήσετε τα ψάρια, στη λαδόκολλα, στον φούρνο ή στη σχάρα, βάλτε φέτες λεμονιού και μυρωδικά στην κοιλιά τους.