Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
ελαιόλαδο
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
250 ml λευκό κρασί
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό
250 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τις μπριζόλες σε 3-4 κομμάτια την καθεμία. Σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώστε και γυρίστε τα κομμάτια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τη μουστάρδα, ρίξτε τη ρίγανη και το μπούκοβο, σκεπάστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις μπριζόλες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αν το φαγητό αρχίσει να στεγνώνει, προσθέστε λίγο νερό ή λίγο κρασί ακόμα.
Αφού μαγειρευτούν και μαλακώσουν οι μπριζόλες, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αφήστε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Αυτό το πιάτο ταιριάζει πολύ με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι.
Tip
Οι μπριζόλες λαιμού έχουν αρκετό λίπος ανάμεσα στους ιστούς του κρέατος, γι’ αυτό είναι πιο τρυφερές και νόστιμες.