Υλικά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι σε φέτες
100 γρ. μουστάρδα
150 γρ. μέλι
100 ml σόγια σος
1 ξύλο κανέλας
5 κόκκους μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες της πανσέτας.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πορτοκάλι και μετά ρίξτε τη μουστάρδα, το μέλι, τη σόγια σος και τα μπαχαρικά.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή ένταση για 45 λεπτά.
Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας.
Tip
Με μουστάρδα, μέλι και σόγια σος φτιάχνετε την τέλεια μαρινάδα για χοιρινό. Αντικαταστήστε την πανσέτα με χοιρινό λαιμό ή σπάλα.