Υλικά
2 ψαρονέφρια (από 300 γρ. περίπου το καθένα)
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
125 ml χυμό πορτοκαλιού
200 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη μαρινάδα για το κρέας: Ανακατέψτε σε ένα μπολ ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κόψτε τα ψαρονέφρια σε φέτες και βάλτε τα σε ένα μπολ. Περιχύστε τα με τη μαρινάδα και αφήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στραγγίξτε το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και ρίξτε το στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ το και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε τα μανιτάρια.
Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε τη μαρινάδα στο τηγάνι.
Αλατίστε και αφήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι.
Προσθέστε στο τέλος την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Συνοδέψτε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Tip
Η μουστάρδα είναι από τα βασικά υλικά σε κάθε μαρινάδα. Δοκιμάστε τη και σε μαρινάδες για λαχανικά που θα ψήσετε στον φούρνο ή στη σχάρα.