Υλικά
500 γρ. ρύζι για sushi
100 ml sushi seasoning
Γαρίδες ebi
Σολομός σε φιλέτα
Χέλι unagi σε φιλέτα
Πάστα wasabi
Σάλτσα σόγιας
Πίκλες τζίντζερ
Εκτέλεση
Για κάθε κούπα ρύζι χρειαζόμαστε 1 1/2 κούπα νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι 2-3 φορές και στραγγίζουμε. Βάζουμε το ρύζι και το νερό στην κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
Σε 2-3 λεπτά το ρύζι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για λίγο. Αν χρησιμοποιήσουμε ρυζιέρα ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε το ρύζι σε μπολ και ραντίζουμε με το sushi seasoning.
Aνακατεύουμε ελαφρά. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ρυζιού και πλάθουμε δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα ή σχήμα μπάλας.
Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα wasabi και ακουμπάμε το φιλέτο ψαριού ή τη γαρίδα. Συνοδεύουμε με σάλτσα σόγιας και πίκλα τζίντζερ.