Follow us

Νigiri με Γαρίδες, Χέλι και Σολoμό

ΝΙΓΚΙΡΙ ΣΟΥΣΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΓΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΧΕΛΙ

Υλικά

500 γρ. ρύζι για sushi

100 ml sushi seasoning

Γαρίδες ebi

Σολομός σε φιλέτα

Χέλι unagi σε φιλέτα

Πάστα wasabi

Σάλτσα σόγιας

Πίκλες τζίντζερ

Εκτέλεση

Για κάθε κούπα ρύζι χρειαζόμαστε 1 1/2 κούπα νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι 2-3 φορές και στραγγίζουμε. Βάζουμε το ρύζι και το νερό στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς καπάκι μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.

Σε 2-3 λεπτά το ρύζι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για λίγο. Αν χρησιμοποιήσουμε ρυζιέρα ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε το ρύζι σε μπολ και ραντίζουμε με το sushi seasoning.

Aνακατεύουμε ελαφρά. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ρυζιού και πλάθουμε δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα ή σχήμα μπάλας.

Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα wasabi και ακουμπάμε το φιλέτο ψαριού ή τη γαρίδα. Συνοδεύουμε με σάλτσα σόγιας και πίκλα τζίντζερ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.